در روزی که شاخص‌کل بورس تهران با افت ۲۶واحدی مواجه شد، از ۳۴۳‌نماد معامله‌شده، قیمت پایانی ۱۲۵‌سهم معادل ۳۶‌درصد از کل سهام معامله‌شده مثبت بود و در مقابل ۱۹۱‌سهم یعنی۵۶ درصد، در سطوح منفی دادوستد شدند. در این بازار ۲۱ نماد (۶ درصد) صف خریدی به ارزش ۵۸‌میلیارد تومان تشکیل دادند، اما در مقابل شاهد شکل‌‌‌‌‌‌‌‌گیری صف‌فروش در ۱۳‌نماد بورسی (۴‌درصد) به ارزش ۶۷‌میلیارد تومان بودیم. خروج ۴۰۲ میلیارد تومانی پول حقیقی در داد و ستدهای این روز طی شرایطی رخ داد که همچنان دلاری‌های بازار رکورددار خروج سرمایه مردم عادی بودند. اینطور که به‌نظر می‌آید دلیل اصلی این اتفاق خوش‌بینی مردم به‌دستیابی به توافقی تازه سبب این اتفاق شده است. بر این اساس روز گذشته فلزات اساسی، فرآورده‌های نفتی و محصولات شیمیایی سه گروه با بیشترین رویگردانی سرمایه‌گذاران خرد بودند که در کنار بانکی‌ها ۲۸۰‌میلیارد تومان از سرمایه سرمایه‌گذاران خرد را از دست دادند.

نمادهای «وتجارت» «کچاد» « وبملت» « کگل» « فولاد » بیشترین نقش را در رشد بازار بر عهده داشتند و در مقابل نمادهای « نوری» « شپنا» « شبندر» از تأثیرگذاران منفی در بازار بودند

 شاخص فرابورس نیز با 19.57 واحد افت همراه بود و در سطح 17 هزار و  661 واحد به کار خود پایان داد.

 نمادهای «آریا» « زاگرس» « سمگا» « فرابورس» « بساما» تأثیرگذاران منفی بر شاخص فرابورس بودند و در مقابل نماد «هرمز» «بپاس» «تجلی» از نمادهای مثبت در فهرست نمادهای تاثیرگذار بر شاخص بودند.

 نمادهای «خودرو» «خساپا» « شتران» «وبملت» «وتجارت» «فملی» پرتراکنش‌ترین نمادهای بازار بورس و نمادهای «تجلی» «فرابورس» «توسن» «کرمان» «آریا» «مدیریت» نمادهای پر تراکنش بازار فرابورس بودند.

 ارزش کل معاملات بازار سهام برابر با 8147 میلیارد تومان بود که 3477 میلیارد تومان آن (معادل 43 درصد) را معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های قابل معامله سهامی تشکیل دادند.

حجم کل معاملات به مقدار10.9 میلیارد  برگه سهم رسید و تعداد کل معاملات نیز حدود 580 هزار واحد بود. تراز پول اشخاص حقیقی در سهام به عدد  منفی 481 میلیارد تومان رسید.

 این تغییر مالکیت حاصل  خروج پول حقیقی به میزان 155 میلیارد تومان در نمادهایی با ارزش کمتر از 40 هزار میلیارد تومان و ورود پول حقیقی به میزان 326 میلیارد تومان از نمادهایی با ارزش بیش از 40 هزار میلیارد تومان بوده است. 

 در پایان معاملات در بخش خریدها، حقیقی‌ها 74 درصد و حقوقی‌ها 26 درصد و در مقابل در بخش فروش نیز، حقیقی‌ها 87 درصد و حقوقی‌ها 13 درصد ایفای نقش کردند.

 سرانه خرید هر کد حقیقی 13.2 میلیون تومان و سرانه فروش هر کد حقیقی 12.9 میلیون تومان بود. 

در بین صنایع بازار بیشترین ارزش معاملات به گروه‌های «فلزات اساسی» « خودرو و ساخت قطعات» « بانکها و موسسات» «فرآورده های نفتی» اختصاص داشت و در بین شرکت‌ها نیز، نمادهای «فملی» «وبملت» «خودرو » «فولاد» «خساپا» «وتجارت» «شتران» «شبندر»  بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند. در این میان نمادهای «تجلی» «خساپا» «وتجارت» «خودرو» « وبملت» بیشترین حجم معاملات را شاهد بودند. 

 در بین شرکت‌ها، نمادهای «تجلی» «وتجارت» «فاذر» «فرابورس» «انرژی3» بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند و در مقابل نمادهای «فملی» «شبندر» «وبصادر» «شپنا» «نوری» بیشترین خروج پول حقیقی را به نام خود ثبت کردند.

نمادهای «شتران» « وتجارت» «حفارس» ورود پول هوشمند و «فرابورس» «کالا» «وگردش» خروج پول هوشمند داشتند. 

 

 

برای خواندن مصاحبه با کارشناسان روی گفتگو و مصاحبه کلیلک کنید.

گزارشات روزانه‌ی بازار سرمایه در گزارش روز بخوانید.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها چیست؟ آموزش بورس را در مقالات آموزشی بخوانید.